Cadascú te els seus "secrets" alhora de buscar bolets. Per exemple, hi ha força gent que, a boscos a prop de zones bastant poblades, on és habitual practicar tot tipus d'esport, vagi amb una bossa mig amagada agafant els tresors del bosc. Per què? La raó és ben senzilla. Si em veuen amb un cistell, sabran que vinc a buscar bolets "a consciència" i això pot fer canviar l'esport l'endemà d'aquella persona que em veu amb un cistell ben maco...
Un cop vist un truc per passar d'incògnit, una altra de bastant típic i eficaç és el buscar bolets sempre de baix cap a dalt, pujant la muntanya. Sembla mentida però passaràs per un lloc i no en veuràs cap, et gires, mires amunt, i aleshores, veus allò que quasi be trepitges i ni havies vist.
I per ultim avui, la barreja de bolets. Personalment, si tinc el cap en buscar Boletus, se'm fa dificil trobar Rossinyol (Cantharellus cibarius) Si tinc el cap en trobar llanegues (h.latitabundus), se'm fa dificil trobar rovellons i pinetells (lactarius), i així anar fent. El cervell humà funciona així; posa "un filtre" de colors i habitat, fent mes dificil trobar altres espècies que co-habitant amb el nostre objectiu. Per tant, un consell és posa't al cap les dos o tres espècies que de ben segur habitan juntes i tindràs mes òpcions d'èxit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada