diumenge, 7 de juny del 2009

Preparats, llestos.....

Ciutadans de Catalunya, ja els tenim aquí! Els apreciats ceps, boletus, edulis... com li vulguem dir, ja han arribat al Pirineu. Ara falta que jo els trobi, tot i que encara no hi he anat. Espero fer-ho en molts poquets dies. La setmana passada, parlava amb un pagès una mica aficionat al tema bolets, però no gaire, i em va explicar el següent. Els ceps que surten ara per l'alta Cerdanya francesa, no són iguals que els de agost i setembre. Els de Juny diu son menys resistents i no són tan bons per assecar. La veritat és que no ho se. Els primers normalment també, sempre se'n van a la panxa directe per allò de la novetat.

Ah, i veure com esta de gent enguany. Fa uns anys anava a pel cep al Juny, i estava sol com una sargantana al desert; des de fa un parell d'anys, la febre del bolet que estava restringida al lactarius, s'ha estes a d'altres especies i èpoques. Encara però trobo racons on nomes hi passem els cabirols, cérvols, etc i jo. Per cert, per allà dalt trobo molt ceps sense el barret! Em van dir que els cérvols en son els principals culpables, cosa que no m’estranya gens!

Espero que al proper post us pugui explicar alguna coseta interessant!

2 comentaris:

  1. Hola "tocaio".
    De seguida que he vist que tens un bloc que m´he fet seguidor, de tant en tant m´agrada llegir les experiències i pensades dels companys boletaires :)
    Això que comentes si aquest any hi haurà molta gent al bosc caçant bolets, podem estar-ne ben segurs de que si, sens dubte. Cada vegada ja més afició, cada vegada coneixem més especies, i , a més, hi ha moltissima gent a l´atur, així que cada vegada serà més dificil el gaudir al bosc en solitut, amb bolets o sense- El tema bolet tambe s´ha globalitzat i massificat bastant, però suposso que n´hi han per tothom, lo important es que tinguem cura de l´entorn que trepitjem.
    Felicitats pel blog, aqui tens un altre seguidor.
    Salut !

    ResponElimina
  2. Merci company. Avui pujo cap "allà dalt". Diumege al vespre, informo!

    Salut per a tots

    ResponElimina