dijous, 11 de febrer del 2010

S'allarga la "temporada de tardor"





Ja ens acostem a l'ecuador de Febrer del nou any 2010, els ametllers van florint i els fredolics també. Les darreres i continuades pujes de Gener i Febrer, amb un fred moderat, fan que la temporada de "tardor" s'allargui molt. El fred però que ha arribat de cop amb temperatures que amb prou feines arriben als 5 graus i vent, força vent, crec que ens auguran el final de temporada de tardor. Potser haurem d'esperar uns dies pels bolets de primavera! Recordar que l'any passat al juny van sortir rovellons al prelitoral. Bé, espero que les pujes de la setmana vinent ens preparin encara mes el terreny per les murgoles. Tinc un parell de boscos per buscar, ben remenats per tales de l'any passat i de fa dos, però mai n'he trobat per aquestes contrades prelitorals :-(

Mes fotos aqui

dimecres, 3 de febrer del 2010

Febrer segueix amb Tricolomes



La veritat és que no tinc massa ganes de repetir-me, però és el que passa a aquesta època, que hi ha poca varietat de bolets. La sortida d'aquests dies serveix per trobar fredolics i llengues de bou bàsicament, tot i que es veu alguna que altra especie també.



Pero avui explicaré la trobada que vaig tenir amb tres boletaires jubilats. Lo bo que te la jubilació és que tens temps lliure; el dolent és que la vida va passant factura i fa perdre facultats. Ho dic per que a la pregunta que vaig fer-los de "que, com va això?" la resposta va ser "poca cosa, 4 fredolics". Al pobre home li vaig dir "vol dir?". Jo en aquell moment em trobava rodejat dels fredolics que veieu a les fotos. És clar, estan una mica amagats, si. Se'n ha de saber una mica potser. No els vaig voler fustrar, però crec que ho vaig fer. No era la meva intenció! Jo vaig fer ple en 20 o 25 minuts i en 40 metres quadrats. El Febrer segueix productiu al màxim al prelitoral central.


Amagats:

Visibles: